pondělí 3. října 2016

Astor EyeArtist - téměř matná paletka stínů z drogérie

Ahoj holky,

konečně se nám dostávají i do drogérií použitelné paletky očních stínů. Já si také pořídila jednu z nich a to poměrně novou paletku EyeArtist od Astoru s názvem 200 Style is Eternal. Paletka mne velmi zaujala skladbou odstínů, které jsou na podzim jako dělané. Co myslíte, je paletka zklamáním nebo stojí za koupi?


Obal paletky neurazí ani nenadchne, je to taková ta drogérková plastová klasika. Ale když nezaujme obal, musí oslnit vnitřek paletky. Ten je velmi líbivý. Kromě podkladové báze v paletce najdeme 4 matné stíny - světlý tělový podkladový stín, taupe idální do záhybu a pak dva krásné syté stíny na dodání šmrncu - tmavě modrý a vínový. Jako tečka za matnými stíny je zlatý rozjasňující stín.


A jak jsou na tom s kvalitou? Musím říct, že jediný kámen úrazu paletky vidím v tom rozjasňujícím stínu. Jsou to spíš zlaté třpytky v krémovo-gelovém základu, který má bohužel samé negativa. Výdrž nic moc, ani na pudrovém základu nevydrží, špatně se nanáší (štětec ho vůbec nenabere a tvoří na něm krustu) - takže nanášet jen prstem nebo přiloženým pěnovým aplikátorem. Takže u rozjasňovače je to vážně palec dolů.



Báze pod stíny není nejhorší, je dost krémová a asi vyloženě mastným víčkům sedět nebude, ale na normální/sušší pokožce výdrž stínů výrazně prodlouží. Když ji používám já, tak bych řekla, že těch 8 hodin nalíčení udržet zvládne. 

Určitě Vás nejvíc zajímají matné stíny. Konzistence je dost suchá, tudíž jsou stíny prášivější, ale není to žádná tragédie, setkala jsem se i s prášivějšími stíny za více peněz. Pro jednodušší práci je nutné nanést na celé víčko světlý tělový odstín, pak se se stíny mnohem lépe pracuje, lépe se vrství a lépe se blendí. Pigmentace je více než slušná. Jasně, ten tělový je opravdu světlý a spíš jen rozjasní, ale ostatní tři (kvůli těm jsem si paletku primárně koupila) jsou pigmentované pěkně a dobře se s nimi pracuje. Ten modrý bych řekla, že je pigmentovaný až brutálně a dokážete jej na oko nanést ve stejné intenzitě, jako v paletce.


Aby jste si mohly výsledek líčení a intenzitu stínů lépe představit přidám Vám fotku jednoho z mých líčení s touto paletkou. Jako podklad NENÍ použita bílá tužka. Jedná se o reálné barvy a reálnou intenzitu při nanášení štětci. Bohužel, co mi na paletce vadí je ta horší manipulace s ní, nejsem zvyklá a hlavně nemám čas si s líčením moc hrát a tady s touhle paletkou to je dlouhé lokty. Pokud jí věnujete čas, lze vykouzlit líčení pěkné, ale pokud chcete být nalíčené šup, šup, tak budete z výsledku spíš zklamané.

Výdrž stínů je na víčku celodenní (s bázi od Urban Decay), přiložená báze není takový držák viz. výše. Samostatně jsem stíny bez báze nezkoušela.

Paletka není žádná topka, ale úplně propadák také ne. Nalíčit se s ní dá, ale vyloženě si její používání neužívám. Cena paletky bývá v drogériích okolo 249 Kč. Ale pokud Vás však paletka zaujala a chcete si ji pořídit, momentálně se dá zakoupit na Notino za mnohem líbivější cenu 132 Kč. A to už se vyplatí, ne?

Viděly jste už tuhle paletku? Zaujala Vás?

M.

4 komentáře:

  1. Najviac sa mi páči ten vínový tieň, ale kvôli nemu by som si celú paletku nekupovala :D
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ten stín se povedl, mám podobný v paletce En Taupe od Zoevy a ten není zdaleka tak pigmentovaný jako tenhle z Astoru.

      Vymazat
  2. Tady tahle paletka má sice pěkné odstíny, ale že by mě nějak extra zaujala to ne, škoda.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se těšila, že si ji na podzim užiju, ale nakonec mi ty barvy taky moc nesedly.

      Vymazat