pátek 10. března 2017

Jarní vůně svící od Bath & Body Works

Krásné ráno Všem,

Už dlouho se zde neobjevil článek o svíčkách, proto je na čase s tím něco udělat. Svíčky všeho druhu a značek miluji, jak víte tak obzvlášť Yankee Candle, ovšem ráda objevuji a zkouším nové svíčky. V poslední době mě Yankee nějak omrzely, začaly mi špatně hořet a přišly mi málo intenzivní, tak jsem se rozhodla probádat další americkou značku svíček a to slavné Bath and Body Works. Může za to především eshop Notino, kde se pár druhů svíček dá za poměrně hezké ceny sehnat. Já mám nějaké svíčky právě odtamtud, ale ukážu vám i jiné, které jsem sehnala na internetovém bazárku FB.


Než se dostanu k jednotlivým popisům vůní, tak musím zmínit, že svíčky BBW mají 3 knoty, takže voskové jezírko se plně vytvoří do několika minut. Také intenzita vosku je opravdu silná a hravě provoní velké prostory. Co se týče gramáže, tak svíce odpovídá střednímu housewarmeru YC, avšak díky 3 knotům vosk rychleji ubývá. Zase však nemusíte mít svíci zapálenou tak dlouho, protože stačí hodinka a máte krásně provoněný celý byt, navíc vůně je hodně intenzivní i po sfouknutí. Já jsem si svíčky zamilovala a teď vám řeknu, které vůně nejvíce pálím teď na jaře.




Svíce má krásný jarně optimistický zelený obal a jak je z názvu jasné, tak obsahuje vonné esence jako je eucalyptus a mátu peprnou. Vůně je to nádherná, osvěžující a relaxační. Onen eucalyptus cítím spíše v pozadí a dominantu tvoří čistá krémová, snad až lehce mýdlová vůně.


Je to opravdu luxusní vůně, kterou si ráda zapálím po náročném dni, protože dokáže pročistit myšlenky, uvolnit a navodit chvíle klidu a pohody. Svíce je hodně intenzivní, což mám ráda. Naprosto ukázkově hoří a tvoří jezírko. Vím, že až mi dojde, tak si jí stoprocentně koupím znovu.

Bath & Body Works Hello Beautiful vonná svíčka – 411 g

Druhou vůni, kterou vám chci představit je jarní kráska Hello Beautiful, která má nebesky modrou barvu a nádhernou etiketu doplněnou o obrázek květů. Už podle toho poznáte, že se jedná o svěží květinovou vůni. Ve složení najdete bílou gardénii, lístky jasmínu a růžové nektarinky. Tato kompozice vytvoří svěží dle mého až luxusní parfémovou vůni květů.


Vůně je to jemná, žádný bolehlav, přesto místnost hezky provoní. Avšak intenzita určitě není vysoká, ale spíše střední, což je zrovna u této vůně rozhodně vítané. Kdyby byla intenzita až moc silná, tak by se z krásné vzdušné vůně mohla rázem stát vůně dusivá. Svíce opět hezky hoří, avšak než se vosk kompletně roztopí až k okrajům, tak to chvíli trvá. Oproti předchozí svíčce tvoří jezírko pomaleji.

Bath & Body Works Lavender Vanilla vonná svíčka – 411 g

Poslední vůni, kterou vám ukáži je má milovaná Lavender Vanilla. Zbožňuji stejnou vůni u Yankee Candle a jelikož je to špatně dostupná svíce, tak jsem ráda, že jsem narazila na tuto od BWW, protože vůně jsou téměř identické a voní dokonale. 


Ve svíci se prolíná hřejivá vůně levandule a vanilky, ale také nepatrný dotek jasmínu a citrusů. Snad díky tomu je to tak unikátní a pro mě dokonalá vůně. Vůně levandule není nijak silná či obtěžující, naopak je zmírněnou onou vanilkou, po které získává i jemnou sladkost. Svíčka má navíc krásné fialové balení s bílou (starší) etiketou, proto se na svící ještě objevuje název White Barn. Vůně je dost intenzivní, krásně provoní a navíc ukázkově hoří. Já ji miluji a vím, že budu potřebovat zásoby. 

Znáte svíce Bath&Body Works? Kde je kupujete? Jaká je vaše oblíbená vůně? 

Radu





10 komentářů:

  1. Tahle znacka me hodne laka k vyzkouseni. Za tu cenu ale radeji koupim YC, tak snad se mi povede nekde na bazarku sehnat levneji.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud ti přijdou drahé, tak mrkni na bazárek, dají se tam najít za lepší ceny.

      Vymazat
  2. O značce jsem neslyšela. Svíčky mám moc ráda takže po ní určitě mrknu :) ráda pálím svěží a ovocné vůně

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji mrknout, já si je oblíbila moc. Bohužel u nás není k sehnání tolik voňavých variant, což se snad časem zlepší.

      Vymazat
  3. Značka mě láká vyzkoušet :) Hlavně teď je snad všude :D a líbí se mi jejich obaly. :)
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, že je všude, stojí za to. Ta intenzita a rychlé jezírko je prostě paráda. Obaly mají taky nádherné, s tím souhlasím :)

      Vymazat
  4. Svíce nepoznám, ale musí hezky vonět. Já mám ráda kávové vůně, čokoládové, jako je například u YC cappuccino truffle. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní nádherně a opravdu silně. V nabídce mají hodně těch sladkých a jídelních vůní, tak věřím, že by sis určitě vybrala.

      Vymazat
  5. Poslední dobou na BBW dost ujíždím, kvůli rychlém jezírku a také víc provoní než Yankee :). Za mě je nej Vanilla snowflake nebo Buttercream :). Mám ráda sladké vůně. Z tvého výběru mě dost zaujala antistresová vůně, budu ji muset vyzkoušet :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, to rychlé jezírko a silná vůně mi taky moc vyhovují. Já na ty sladké vůně až tak nejsem, ty mám radši spíše přes zimu, proto teď frčím na těch svěžích květinovkách :)

      Vymazat