sobota 18. března 2017

Essence jarní novinky vol. I - oči

Ahoj holky, 

už je tady dlouho očekávaný jarní update stojanu kosmetiky Essence. Je pravda, že novinky vypadaly velmi lákavě, jako vžsy podle posledních trendů, které Essence následuje. Dneska si povíme o první části novinek, které se týkají líčení očí.


Oční stíny My must haves + prázdná paletka na refilly očních stínů (cena za kus 49, 90 Kč)


Na první pohled musím říci, že paletka vypadá na drogérku velmi pěkně, myslím, že za design paletky by se nemusely stydět ani dražší značky. Co se týče samotných refillů stínů, ty obsahují 1,7 g produktu. Refilly do paletky hezky zapadají a díky magnetu i dobře drží. Každý "chlíveček" stínů je vybaven prohlubní, díky které jde stín snadno vyjmout.


Vyzkoušela jsem tyto odstíny:

05 - Cotton Candy - jemná narůžovělá se stříbrným leskem a třpytkami
06 - Raspberry Frosting - sladká, bonbónková středně růžová s třpytkami
08 - Peach-party! - jemná, metalická meruňková
18 - Black as berry - tmavá vínová, téměř až do černa - matná

Stíny jsou na první pohled krásně pigmentované, ale už při prvním nanesení prstem bylo poznat, že budou hodně prášivé, drobivé. A je to pravda, při nanášení štětcem práší opravdu dost a celá paletka je tak plná prachu. Při nanášení na víčko se se stíny docela dobře pracuje, hezky se mezi sebou blendí a roztírají. Pro získání větší intenzity a lesku je nutné nanášet stíny namokro. To však nejsou všechna úskalí těchto stínů - hlavní problém je ve vytrácení intenzity barev. I při použití kvalitní báze pod oční stíny (např. od značky Too Faced nebo Urban Decay) se intenzita barev hodně vytrácela už po dvou hodinách po nanesení. A po delší době (4 hodiny) nebyly některé odstíny vůbec patrné. Např. odstín 05 - Cotton Candy se z výrazné bílo-růžové s leskem změnila v téměř neviditelnou šmouhu. Pokud Vám nevadí, že se na očích všechny odstíny slejou v jedno, můžu Vám s klidem říci, že to co z líčení zbylo, Vám při použití báze vydrží na očích celý den.


Verdikt - ač jsem byla stíny na první pohled nadšená, vůbec jsme si nesedli a tak budou muset jít o dům dál.

Řasenka Volume stylist 18h lash extension (89,90 Kč)


Tato řasenka mne baví o poznání víc. Její kartáček je unikátní - jedná se o klasický štětinkový kartáček, který je uprostřed vypouklý a jako by otočený. 


No popis to není moc dobrý, ale lépe to popsat neumím, však více Vám řekla přiložená fotka. Řasenka slibuje díky obsahu prodlužujících vláken dlouhé a plné řasy. No to prodloužení by mohlo být větší, ale objem umí řasenka parádní. Dokáže udělat výrazné a objemné řasy aniž by je příliš zatížila a slepila. Výdrž na očích je také moc fajn, řasenka se nemaže ani neobtiskává. 


Verdikt - řasenku jsem si poměrně oblíbila, je fajn a používám ji ráda.

Tužka na oči Sculpting 01 Black to white (69,90 Kč)


Tato tužka na oči je vyrobena s ideou dvojího využití. Černá část slouží k zvýraznění linie řas a ta světlá naopak k rozjasnění vnitřního koutku oka. Obě strany jsou akorát pigmentované a nejsou moc tvrdé ani měkké. Takže konzistence je ok. Světlá část ale bohužel vnitřní linku moc neprosvětli, protože není téměř vidět (nebo se možná v mém případě na ní nechytá), ale na projasnění vnitřního koutku je fajn. Černá část je dle mého lepší, protože výdrž je více než slušná. Na horním víčku drží moc hezky a navíc se mi téměř neobtiskává, což je co říct. 



Co říkáte na novinky od Essence? Našly jste mezi nimi nějakého nového oblíbence?

M.

18 komentářů:

  1. Ty stíny vypadají fakt krásně, ale bylo mi hned jasné, že budou na nic, hold už mám takovouto zkušenost se stíny od Essence. :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na pohled byly úžasné. Hlavně ta meruňková je moje barva, bohužel to ztraceni barvy z očí je fakt hodně markantní.

      Vymazat
  2. o tých tieňoch som teraz čítala na inom blogu, a tam ich slečna celkom chválila..tak teraz neviem či do nich ísť :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému sedí něco jiného no. Ja bych stinum všechno odpustila, ale to že se z očí během dne vytrácí barva mi vadí hodně.

      Vymazat
  3. Stíny mě moc nezaujali. Ale řasenka vypadá naprosto skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na ty stíny jsem koukala, pár jsem si jich chtěla pořídit, protože některé odstíny vypadaly opravdu lákavě. Ale zaujala mně řasenka, tu bych si možná mohla pořídit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstíny měli moc pěkné, škoda jen te horší kvality.

      Vymazat
  5. Essence ma neprestáva prekvapovať. Tá paletka je super.:)

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Design i nápad je fajn, ale bohužel mi stíny kvalitou nesedly.

      Vymazat
  6. S těmi stíny taky nemám nejlepší zkušenost, jinak mám od essence snad jen tužku na obočí, která jepodle mě to nejlepší, co se mi od nich moho dostat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam od Essence ještě docela rada transparentní pudr, ten je fajn.

      Vymazat
  7. Oční stíny a řasenka mě velmi zaujaly. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat