pátek 11. října 2013

Essence - nová dlouhotrvající rtěnka

Ahoj vám všem,

dnešní článek bude o dlouhotrvající rtěnce, kterou Essence představila jako svou podzimní novinku. Musím říct, že mě rtěnka velmi mile překvapila a za 60 Kč co rtěnka stojí, dostanete opravdu fajn produkt.

V nabídce si můžete vybrat z 10 odstínů, od zářivě růžové, korálové až po intenzivní červenou či tělovou barvu. Já potřebovala najít náhradníka za ztracenou (a již nalezenou) fialkovou rtěnku 01 od Gabrielly Salvete. Proto jsem primárně vybírala z podzimních fialových tónu rtěnek. A našla jsem opravdu krásný kousek v odstínu 09 Wear Berries! Není to tedy typická fialová barva, ale spíše růžovo-fialová. Odstín je to poměrně výrazný, ale přesto na den dobře nositelný, minimálně pro ty, co se barev nebojí.




Na rtěnce se mi líbí její balení. To je vyvedené v  matné černé se středovým proužkem v barvě rtěnky. Balení je bytelné, rtěnka v balení dobře drží, nijak se neviklá. Celkem pěkný detail je vyražená značka E v „těle“ rtěnky. Vůně rtěnky není nijak výrazná, řekla bych, že téměř nevoní. To mě trošku mrzí, neboť ty dřívější Essence rtěnky voní krásně sladce vanilkově. Ale co, o vůni rtěnky nejsou, důležitější jsou další atributy, které tato rtěnka plní na jedničku.




Rtěnka nabízí intenzivní barvu, díky dobré pigmentaci. Rtěnkou stačí jednou přejet rty a barva je dostatečně výrazná. Pro intenzivnější barvu není problém nanést větší vrstvu. Rtěnka má lehkou, krémovou konzistenci a po rtech hezky klouže. Tím, že je rtěnka krémová, tak rty nevysušuje a  není potřeba pod ní použít balzám. Na rtěnce si velmi cením to, že nijak nezalézá do vrásek, je velmi lehká a příjemná, že až zapomínáte, že ji máte na rtech. Co se týče výdrže, tak drží dobře, není to teda nijak extra dlouhotrvající, jak Essence hlásá, ale výdrž má solidní. Nějaké to napití i drobnou svačinku vydrží v pořádku, větší jídlo ale ne. 


Celkové hodnocení - 5/5

značka: Essence
hmotnost: 3,8 g.
cena: 59,90 Kč
dostupnost: všechny drogérie se stojanem Essence (DM, Rossmann)

Rtěnka je super. Moc se mi líbí odstín i její ostatní vlastnosti, kdy můžu vyzdvihnout především krémovou konzistenci, dobrou pigmentaci. Také to, že slušně drží, nijak se neslévá, nevysušuje rty ani nezalézá do vrásek. Za 60 Kč to je velmi kvalitní rtěnka. Věřím, že nezůstanu jen u tohoto odstínu.

Už jste rtěnky omrkly? Popřípadě již máte odzkoušeno, co na ně říkáte?

R

18 komentářů:

  1. Koupila jsem si ji o vikendu, tak jsem zvedava, kazdy je chvali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chválu si zaslouží, tak doufám, že bude i tobě vyhovovat

      R.

      Vymazat
  2. Já mám odstín Barely there! a barva je naprosto senzační, ale dost mě zklamala "vůně" a pachuť rtěnky, nevím, jestli jsem na tohle moc cíťa a nebo jsem měla smůlu na špatný kus, ale tímhle mě dost zklamala... jinak s výdrží jsem spokojená a pigmentace taky dobrá, no ale balzám si pod rtěnku občas raději dávám :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já taky čekala vůni podobnou těm klasickým essence rtěnkám. Jinak ta má nevoní nijak, ani žádnou pachuť z ní necítím - takže to neporadím.

      R.

      Vymazat
  3. Ten odstín vypadá nádherně! :) Asi se po ní taky mrknu. :) I když možná počkám, co bude v říjnovém Ladyboxu, má tam být rtěnka a já je nějak nestíhám spotřebovávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstín je krásný, již teď vím, že to bude můj podzimní oblíbenec

      Vymazat
  4. Já jsem se na ně dívala v drogérii, ale přišlo mi, že mají takový nekvalitní obal... rtěnka šla těžko vysunovat... ale nevím no, každý je chválí, tak možná nakonec neodolám :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím jak ostatní rtěnky, možná je to různé kus od kusu, ale minimálně ta moje má balení v pořádku, dobře drží i otevřít a vysunout jde dobře

      Vymazat
  5. Krémové rtěnky mám opravdu ráda, možná si taky pořídim nějakou od Essence :-)

    Zúčastni se giveaway!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky dávám krémovým přednost a tato je moc fajn, pokud budeš v drogerii tak doporučuji minimálně je omrknout

      Vymazat
  6. jéje, tak přesně tuhle chci! :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Také mohu rtěnky jen chválit, mám ten stejný odstín jako vy, Wear Berries, ze začátku jsem se vcelku barvy zalekla, ale také jsem ji kupovala na podzim tak mi přišla fajn. No, sice jsem si ji na rtech představovala trochu fialovější, ale nakonec jsem více než spokojená a i mi ji hodně kamarádek chválí. Pro jemné líčení, třeba do práce doporučuji mrknout i na odstín sedum - Natural beauty :) http://drzazrzka.blogspot.cz/2014/03/jak-jsem-zacala-pouzivat-rtenku-recenze.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se vám nakonec tak zalíbila. Musím říct, že na podzim je to úžasná barva. Taky jsem pár kamarádek už na ní nalákala :D Odstín 07 již vlastním také a je úžasný. Krásná, přirozená barva :)

      Vymazat
  8. Já mám odstín 07 natural beauty,je to moc povedená rtěnka. Používám ji téměř každý den,už mám vybrané další 2 odstíny. Moc pěkná recenze.
    Soňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Odstín 07 jsem si před pár měsíci pořídila také a je úžasný. Na denní nošení je ideální :)

      Vymazat