středa 2. října 2013

Nalakováno – Maybelline Colorama Vintage Leather 207

Krásné ráno všem,

dnes si ukážeme lak z limitované kolekce Vintage Leather značky Maybelline, který spolu s třemi dalšími odstíny můžete momentálně sehnat v drogériích.Tato limitovaná edice by se měla vyznačovat matným vhledem, který by měl připomínat kožené oděvy. Alespoň co jsem v drogérii viděla, tak jsou k dostání čtyři barvy – červená, hnědá, šedivá a petrolejová.  


Jelikož zbožňuji modré odstíny, tak jsem samozřejmě stáhla po petrolejovém odstínu č. 207. Barva to je tmavě modrá petrolejová, která obsahuje různě velké modré šupinky. Lak má užší rovně zastřižený štěteček,  který je stejný jako u klasických laků Colorama.



Co vidím jako problém je poměrně hutná konzistence laku. Lak se opravdu hrozně lakuje. První vrstva dělá šílenou neplechu. Lak se špatně chytá, dělá nerovnoměrné nánosy, pruhuje, dělá  díry, prostě katastrofa.  Když to chcete napravit, tak to jen zhoršíte. Jediné plus je bleskové zasychání. Lak docela dobře kryje, ale díky problémům s první vrstvou je druhá nutností. Ta už se lakuje lépe a předchozí nedokonalosti první vrstvy víceméně napraví.

Co se týče výsledného efektu, tak bohužel musím říct, že se vůbec nelíbí. Díky těm šupinkám vypadá  povrch laku jako nerovný a hrbolatý. Místy tomu tak opravdu je a vůbec to nevypadá hezky. Lak je tedy matný, ale že by měl nějaký „kožený“ vzhled, tak to ani omylem. Řekla bych, že vypadá jako kterýkoliv lak s matným finišem a to ještě ne vůbec hezky. 



 Jelikož se mi tento matný vzhled vůbec nezamlouval, dala jsem na lak vrstvu nadlaku Better than gel nails od Essence. Ten povrch trochu zacelil a vyhladil, ovšem stále by to chtělo ještě jednu vrstvu. S nadlakem vypadá lak lépe, ale není ničím výjimečný ani zajímavý. 


Výdrž laky můžu posoudit pouze s nadlakem a s ním mi lak vydržel cca 3 dny, takže ani ta výdrž není moc slavná. Špičky bylo ošoupané velmi rychle a ten třetí den se mi lak na pár místech již odloupl, takže jsem ho s radostí dala dolů. Ani odlakovávání neprobíhala hladce. Ty proradné šupinky na nehtu držely, tak bylo potřeba nehet pořádně několikrát přejet, aby jste je všechny dostaly pryč. Lak jsem koupila v akci za 39 Kč, ale vám bych doporučovala si ho nekupovat vůbec. Nevím teda jak jsou na tom jiné odstíny, ale po tomto to rozhodně zjišťovat nehodlám.

Celkové hodnocení - 1/5

značka: Maybelline Colorama
objem: 7 ml
cena: v akci za 39 Kč jinak 59 Kč
dostupnost: drogérie 

Lak se mi v lahvičce moc líbil. Hezká petrolejová barva, ovšem ty muka při lakování výsledný dojem snížily na minimum. Lak byl sice bleskově suchý, ale kožený efekt se nedostavil a celkově se mi v matném podání absolutně nelíbil. Lak mě velice zklamal a proto ho nedoporučuji.

Co vy a vintage leather edice? Zkoušely jste? Byly jste spokojené, nebo stejně jako já zklamané? 

R. 

19 komentářů:

  1. Jéjda, tak to se vážně nepovedlo... Brrr...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten matný look by ještě ušel, ale ty šupinky v tom vypadají na nehtu, jako by se člověk teprve učil lakovat a moc mu to nešlo.. :)

      Vymazat
    2. To máš pravdu, ty šupinky dělají jen neplechu, absolutně jsem nepochopila jejich účel

      Vymazat
  2. Taky se moc nelíbí. Já vyloženě ty matné laky nemusím, nenadchlo mě to :) ale jak si to vylepšila tím dalším lakem, vypadá to rozhodně líp :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nadlak to alespoň trošku vylepšil, ale stejně žádná sláva to nebyla

      Vymazat
  3. Mně to přijde, jako by sis na nehty napatlala plastelínu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš pravdu, skoro to tak vypadá :D No tento lak se Maybelline absolutně nepovedl

      Vymazat
  4. Souhlasím, že tohle se moc nepovedlo... :(

    OdpovědětVymazat
  5. Mám odstín 212, šedý. Bohužel ty šupinky nebo co to tam má být to hodně kazí . Když ho přetřu nadlakem tak to není špatný. Ale jinak fakt propadák :/

    OdpovědětVymazat
  6. Původně jsem myslela, že to může být super nápad... Ale jak vidim, asi ho nekoupim, nevypadá to moc pěkně... Dík za report. Být tebou, taky bych ho přelakovala něčím lesklým :D
    http://hedwica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já ho měla přetřený lesklým topcoatem viz. poslední fotka. Je to o fous lepší, ale stejně za mě velké NE!

      Vymazat
  7. Na tento článek jsem čekala... protože jsem tento lak nikde neobjevila a chtěla jsem ho i na příč těmi šílenostmi jako je naprosto šílené lakoví :-D

    Ale díky článku jsem si oddychla a nechám to být :-)

    Jinak radu, já jsem dělala recenzi na ten červenej a šedej :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To lakování je vážně děs, myslím, že už nebudu mít chuť ho někdy nalakovat znovu. Tvou recenzi jsem četla a ten červený není úplně marný.

      Vymazat
  8. Škoda, že jsem na tvou recenzi nenarazila dříve :( Koupila jsem si ten samý, stejně jako tobě, se mi totiž líbila ta barva. No a souhlasím se vším, co si o něm napsala. Na nehtech se mi vůbec nelíbí a hned se mi "oprýskal". Takže za mě také palec dolů!

    OdpovědětVymazat