středa 23. října 2013

Nalakováno - Ingot 150

Krásnou středu,

jsme uprostřed pracovního/školního týdne a před náma je ještě hodně práce. Tak Vám chci dnešní den zpříjemnit pohledem na jeden z mých nejoblíbenějších laků na nehty vůbec. Je to lak značky Inglot v odstínu 150, což je krásná sytá lila barva. Tento odstín je výrazný, ale tím, že se jedná o pastelovou barvu, tak je i decentní, vhodný jak do školy, tak do práce.

Tak a toto je on, můj neoblíbenější lak vůbec.


Tento lak už vlastním víc než rok, od doby, kdy jsem poprvé navštívila prodejnu Inglot. A protože na nehtech lila fialovou miluju, tak jsem od tohohle krasavce nemohla odtrhnout oči a odnesla jsem si ho domů. A ani doma při lakování mne nezkamal.

Schnutí

Lak schne velmi rychle, sotva jsem dolakovala poslední nehet na druhé ruce, ty první nehtíky už byly suché a mohla jsem pokračovat v lakování druhé vrstvy.

Krytí a nanášení

Lak pěkně kryje i v první vrstvě, pro lidi, kteří nechtějí úplně výrazný odstín laku, bude jedna vrstva bohatě stačit, ale pro dosažení maximální sytosti odstínu dávám vrstvy dvě - také tím prodloužím výdrž laků a nehty jsou oprýskané mnohem později. Lak nepruhuje, nedělá hrudky a hezky se nanáší.

Štěteček


Štěteček je delší a užší, ale manipuluje se s ním dobře, je ohebný tak akorát a přesně s ním zajedete k okraji nehtů aniž by jste si ušpinili kůžičku. Já jsem sice zvyklá na štětečky pložší a širší, jak to mají např. Essence laky, ale i na tenhle štěteček se dá dobře zvyknout.


Výdrž

Výdrž s nadlakem a podlakem je asi 3 dny v perfektním stavu, čtvrtý den mám mírně ošoupané špičky, ale dá se to vydržet. Ještě pátý den je lak použitelný, ale už nevypadá nejlíp. Takže bych řekla, že standardní výdrž je tak ty 4 dny.

Stav a konzistence po roce v kosmetické sbírce

Lak za tu dobu, co jej mám vůbec konzistenci nezměnil ani nezhoustl. Je pořád stejně kvalitní, jako když jsem si jej přinesla domů. Navíc si tímto lakem lakuji nehty docela často a příjde mi, že vůbec neubývá.

Celkové hodnocení - 3,5/5

značka: Inglot
množství: 15 ml
cena: asi 200 Kč
dostupnost: obchod Inglot (Praha - Chodov nebo Černý most) nebo jejich facebookový eshop (zde)

I když je tento lak mým oblíbencem (především kvůli krásnému atypickému odstínu), musím dát takové nízké hodnocení. Výdrž laku je průměrná, vyšší je i cena a dostupnost také není ideální. Myslím si, že za nižší cenu lze koupit lepší laky, ale přesto tehle zůstane pro svou barvu mým favoritem.

Máte nějaký z laků Inglot? Jak jste spokojené Vy?

M.

Žádné komentáře:

Okomentovat