pondělí 21. října 2013

Na rande s Keirou a Charlize

Krásný den milé čtenářky,

dnes vám ukážu přenádherné tvářenky britské značky Famous. Věřím, že jste o nich již mnoho slyšely, neboť si pozornost rozhodně zaslouží. Sama vlastním 2 odstíny, na které se blíže podíváme.

Balení

Co musím v první řadě zmínit je jejich balení, které mi přijde naprosto dokonalé. Lesklá růžová krabička s šedým zvířecím vzorem je úžasná. Alespoň mě se moc líbí. Tvářenka má taky velmi praktické otvírání, které zamezí nežádoucímu otevření např. při přenosu v tašce. Rovněž se vám nemůže stát, že si zničíte nehty při snaze dostat se dovnitř. Stačí lehce stisknout černou hranu tvářenky a horní víčko se vám jednoduše odklopí. Jak prosté. Uvnitř najdete kromě samotného produktu, velké zrcátko, které zabírá celou plochu odklápěcího víčka a je tedy více než dostačující.




Odstíny

Tvářenky seženete celkem v 5 odstínech, které jsou pojmenované podle známých hereček. Zvolit si  můžete mezi Angelinu, Penelope, Scarlet, Charlize nebo Keiru. Posledním dvěma jmenovaným se dnes podíváme na „tvářičku“J.



Charlize


 Charlize je velmi výrazná a zářivá tmavší růžová barva, která jde až do neonova. Je jednoduše nádherná. Pigmentace tvářenky je jedním slovem luxusní. Musíte s ní zacházet velmi opatrně, neboť je velmi, ale opravdu velmi pigmentovaná. Stačí se jen lehoulince dotknout a máte dostatek barvy pro obě tváře. Velmi snadno to s tvářenkou přeženete. Tvářenka se dá v pohodě vrstvit a také se velmi dobře jak roztírá, tak i blendí. Odstín bych doporučila snědším typům, neboť pro bledulky bude hodně výrazná, přestože na tváři není tak zářivá jako v obale. K odstínu ještě dodám, že je matný. Neobsahuje třpytky ani shimmer. Výdrž tvářenky se mi zdá dobrá. Pohybuje se v rozpětí 7-8 hodin. K večeru již intenzita slábne, ale stále je viditelná. Já jsem z odstínu i tvářenky celkově nadšená a můžu vám jí všemi deseti doporučit.

Keira



Keira je krásná teplá broskvovo-korálová barvička s drobounkými zlatými třpytečkami. Ty pleť krásně rozzáří a není již potřeba použít rozjasňovač. Přestože je v tvářence  třpytek hodně, tak na tváři nejsou přehnaně viditelné, jen při bližším prozkoumání. Tvářenka je opět krásně pigmentovaná, stačí po ní lehce přejet. Vlastnostmi je dost podobná Charlize. Také výdrž je na přibližně stejné úrovni. Celý den vám nevydrží, ale těch 8 hodin zvládá dobře. Ještě dodám, že tvářenky téměř nepráší a věřím, že vydrží opravdu dlouho.

Charlize je ve skutečnosti více výrazná a zářivější, u Keiry může vidět ty zlatavé třpytečky

 Cena a dostupnost


Tvářenky seženete na oficiální e-shopu famousmakeup.co.uk za 5 liber (cca 150 Kč), ale dost často probíhají 50% slevy, takže jí můžete mít od 2,5 liber (75Kč). Z českých e-shopů se dají koupit na kosmeticky-svet.cz za 169 Kč nebo na makeupshop.cz za 159 Kč. 

Celkové hodnocení 5/5

značka: Famous
množství: 7,5 gramu
cena: 2,5 - 5 liber, 159 - 169 Kč

Já jsem s tvářenkama velmi spokojená a nemám jim co vytknout. Krásně vypadají, jsou neuvěřitelné pigmentované, dobře drží a nejsou drahé. Takže pokud váháte, jděte do nich.

Znáte Famous kosmetiku? Vlastníte něco a jak jste spokojené?

R.

9 komentářů:

  1. Tak tuhle značku vidím poprvé :) snad ještě aby se člověk tvářenkou namaloval a pak i jako Keira fakt vypadal, co? :))

    Zvu Vás na svou giveaway: KLIK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem ti mohla představit něco nového. Kéž by, co? :D

      Vymazat
  2. Nzenám, ale ráda bych zkusila Keiru (i když ji nemám moc ráda) :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvářenka je moc hezká, ale jinak Keiru jako herečku taky nijak zvlášť nemusím :D

      Vymazat
  3. od Famous jsem zkoušela jen laky na nehty a byla jsem spokojená :)
    tvářenky vypadají moc pěkně, hlavně ta Charlize <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Charlize je úžasná. Tak laky říkáš? Ty jsem ještě nezkoušela, jaké jsou?

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Jo a taky vlastně stíny, řasenku a korektor. :D

      Vymazat
    2. kromě těchto tvářenek, mám taky shimmer brick, bronzer a paletku stínů a se vším jsem maximálně spokojená.

      R.

      Vymazat