pátek 18. října 2013

Saloos - Bio arganový a konopný olej

Hezký páteční den přeji,

je to již přes půl roku co jsem v péči o pleť zařadila přírodní Bio oleje české značky Saloos. Oleje používám k regeneraci a hydrataci pleti místo pleťového krému. V současnosti jsem téměř na dně dvou mých oblíbených olejů a tak je myslím nejvyšší čas vám o nich něco říci.



Saloos Bio Arganový olej

Tento velmi vzácný olej je jedním z nejdražších a nejcennějších olejů v kosmetickém průmyslu. Obsahuje vysoké množství přírodního vitamínu E, má silné antioxidančními účinky, čímž chrání pokožku před volnými radikály. Je vhodný pro všechny typy pleti, včetně té vysušené, zarudlé, s ekzémy či lupenkou. Arganový olej také zpomaluje stárnutí pleti a zjemňuje již vzniklé vrásky. Rovněž je vhodný i pro jemné oční okolí.



Co se týče balení, tak 20 ml tohoto oleje je umístěno do skleněné lahvičky s praktickým dávkovačem formou tzv. pipety. Jednoduše stačí zmáčknout horní gumový konec, tím se do skleněné pipety nasaje požadované množství oleje. Poté si opětovným zmáčknutím gumového konce jednoduše nakapete olej do dlaní a aplikujete na obličej či do konečků vlasů. 



Použití již záleží jen a pouze na vás. Já olej používám ráno místo pleťového krému pod BBčko. Je důležité aplikovat olej vždy na navlhčený obličej. Ten si nejprve dostatečně navlhčím vodou z rozprašovače, nakapu pár kapek oleje do dlaní, lezce promnu a vmasíruji do pleti celého obličeje i krku. Právě díky navlhčení se olej dobře vsákne do pleti, nijak ji nezatíží ani nezmastí. 

Olej má velmi světlou žlutou barvu a voní klasicky "olejově". Je získáván z plodů argánie trnité a to lisováním za studena. Arganový olej od Saloosu je bio kvality, bez konzervačních a syntetických vonných látek. 

                                                    (argánie trnitá)

Arganový olej je lehký, díky čemuž se rychle vsakuje, zanechává pleť krásně zvláčněnou, hydratovanou, pružnou a na dotek velmi hebkou. Všechny atributy co tento olej slibuje, také opravdu plní.  Právě díky svým zvláčňujícím účinkům je často využíván ve vlasové kosmetice. Také já ho používám na vlasy, přesněji na konečky a to tak, že si do umytých, ručníkem vysušených vlasů vetřu pár kapek tohoto zázračného olejíčku. Ten konečky vyživí, uhladí, dodá přirozený lesk, aniž by je jakkoli umastil či zatížil.

Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Saloos
Objem: 20 ml
Cena: cca 100 Kč

Dostupnost: drogérie DM, e-shopy např. parfums.cz

Olej je skvělý, moc mi vyhovuje. Líbí se mi, že je lehký, rychle se vsakuje a můžu ho tak bez problému používat ráno a po chvíli hned nanášet BB krém. Pleť skvěle vyživuje, chrání a zjemňuje. Taktéž jako vlasový olejíček je výborný. Určitě si ho pořídím znovu. 

Saloos Bio Konopný olej

Konopný olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny a obsahuje mnoho látek prospěšných pro lidský organismus. Je velmi vhodný v péči o suchou a citlivou pokožku, rovněž pečuje o pokožku postiženou nejrůznějšími ekzémy, akné či lupenkou. Je velmi ceněný pro silné regenerační, zvláčňující, antibakteriální a protizánětlivé účiny. Omezuje vznik vrásek, stárnutí pokožky. Také napomáhá hojení ran, popálenin. Příznivě působí na vlasy a nehty. 


Olej mám v 50 ml balení, které je opět skleněné a velmi bytelné. Dávkování probíhá pomocí jakési plastové zarážky, která zmenšuje plochu hrdla a minimalizuje nadměrné vylití. Olej dávkuji tak, že hrdlo zakryji dlaní, lahvičku otočím dnem vzhůru a zpět. Díky zmíněnému dávkovači vám v dlani zůstane množství akorát na celý obličej a krk. 



Olej má nazelenalou barvu a typickou konopnou vůni. Získává se lisování za studena ze semen rostlin konopí setého. Tento olej od Saloosu neobsahuje konzervační a syntetické vonné látky a je možné ho užívat i vnitřně. Oproti arganovému je konopný olej hutnější a mastnější konzistence. Díky tomu ho používám večer, opět na dobře navlhčenou tvář. Olej se vstřebává pomaleji, ale za to o pleť skvěle pečuje a ráno se probouzíte s nádhernou pletí, která je zregenerovaná, dostatečně hydratovaná, vláčná a pružná. Musím vyzdvihnout hojivé účinky oleje. Mou pleť v určitých intervalech více či méně trápí občasné pupínky a tento olej si s nimi rychle poradí. Zejména s hojícími se stroupky, které rychleji hojí a mizí. Olej je také výborný např. po holení, kdy pokožku zklidní, navrátí ji pružnost a zamezí jakémukoliv zčervenání či podráždění. 

Celkové hodnocení - 5/5

značka: Saloos
objem: 50 ml
cena: cca 90 Kč
dostupnost: drogérie DM, e-shopy

Konopný olej musím velmi pochválit. Vážně plní to co slibuje a mé lehce problematické pleti velmi svědčí. Na večerní aplikaci je více než vhodný, díky hutnější konzistenci je ideální pro noční, regenerační péči. 

Celkově musím říct, že oba oleje jsou úžasné. Díky jejich používání se mi pleť zlepšila, je pružnější, skvěle vyživená a mnohem méně se mastí. Rovněž vůbec nemusíte mít strach, že by oleje nějak zanášely či ucpávaly póry. To vůbec ne. Myslím, že nějaký ten olej bude v mé sbírce určitě a ke klasickým krémům se jen tak rychle nevrátím. 

Co vy a oleje, používáte? Jaký je váš oblíbený?

R. 

5 komentářů:

  1. Jak si vybíráš, který olej kdy použiješ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle toho jak mi sedne na pleť, třeba ten arganový je lehčí a rychleji se vsakuje - proto ho používám ráno, zato ten konopný je více mastnější a výživnější, proto ho volím na večer, kdy delší vstřebávání nevadí a může tak hezky působit.

      R.

      Vymazat
    2. Já mám oleje moc ráda, ale jen na tělo a vlasy. Na obličeji mi dělají neplechu a zhoršují akné, takže tam používám krémy.

      Vymazat
    3. Na tělo a vlasy mám oleje taky ráda, tak jsem si řekla, že to zkusím i na pleť a to jí mám občas dost problematickou a musím říct, že mi sedly výborně

      Vymazat
  2. Zatím jsem žádnému oleji od Saloos nepřišla na chuť :( a vlastně obecně je nějak nemusím...

    Zvu Vás na svou giveaway: The company - LIFE

    OdpovědětVymazat