čtvrtek 17. října 2013

Výlet do Prahy na koncert HIM

Ahojky,

dneska Vám udělám takový malý fotoreport z mé návštěvy našeho hlavního města Prahy. Tam jsem se vypravila v sobotu 12.10. na koncert jedné z mých nejoblíbenějších kapel a to finské metalové kapely HIM s frontmanem Villem Valem. Věřím, že tuto kapelu všichni znáte. Do Prahy jsme v sobotu vyjížděli v 5:00 a z Prahy jsme se vraceli až druhý den ráno v 6.

Mám pro Vás připravený část outfitovou, abych Vám ukázala v čem jsem celý den v Praze strávila, pak v druhé části článku Vám ukážu moje malé pražské nákupy a nakonec Vám i řeknu mé dojmy z koncertu spolu s pár fotkama.

1. Outfit

Jak jsem už říkala, tak jsme z domů vyráželi dost brzy ráno, takže jsem byla dost navlečená. Ale po příjezdu do Prahy jsem si nadávala, že jsem se měla obléct víc. Snažila jsem se obléct především pohodlně a teple, protože jsme si plánovali projít všechny památky a užít si Prahy, co nejvíc než se vydáme na samotný koncert. Základem outfitu byl černý křivák z F&F, tmavězelené slimky z H&M, černé tričko s volánky na ramenou z H&M, béžový svetřík z H&M, z doplňků jsem měla jen kruhovou šálu z pánského H&M, zlaté hodinky Fossil, černé peckové náušnice a mé dioptrické brýle od Hugo Boss, bez kterých bych na Ville Vala neviděla :-D. Také jsem nezapomněla na velkou tašku se zlatými cvočky, kterou mám z Mohita. Tahle taška je prostorná a také velmi praktická, protože má jak dvě uši, díky kterým si můžu dát tašku na rameno, ale také dlouhý popruh na nošení jako crossbody. Boty jsem zvolila v army stylu značky Atmosphere.


Aspoň jedna fotka po návratu domů :-)

2. New in

Nějak nám na procházky Prahou nevyšlo počasí a asi od 12 hod pršelo (přijeli jsme kolem půl 10), tak jsme procházky po památkách kolem 15 hodin vzdali a prošli jsme pár obchodů. Nejvíc mne zaujalo nové oddělení H&M - H&M Home, kde se mi vážně líbily skoro všechny věci, ale protože jsme jeli v noci vlakem a nevěděli jsme, jestli bude na koncertě nějaká šatna, kde si můžeme nechat věci, tak jsme si nic do bytu nekoupili. Prošli jsme prakticky všechny obchody, kde pravidelně nakupuji, ale nikde mně nic nezaujalo až jsem vlezla do New Yorkeru, kam obvykle nechodím, a narazila jsem tam na loafers s kočičím obličejem, po kterých toužím už dlouho (399 Kč), pak jsme byli v C&A, kde měli zrovna 20 % slevy na vše a tam jsem si koupila svetr (299 Kč) a dvě basic trička po 199 Kč.


3. Koncert HIM

Koncert, probíhal od 20:00 ve velkém sále Lucerny. Musím říct, že jak vzhled, tak i atmosféra Lucerny se mi velmi líbila a řekla bych, že k takové kapele, jako je HIM se skvěle hodila. Jako předkapela byla vybrána taktéž metalová kapela, ovšem hrající pouze instrumentálně (bez zpěvu) Caspian. Já jsem tuto kapelu do koncertu neznala a ráda jsem si ji poslechla, ovšem já jsem fanoušek zpěvu a hlavně povedených textů, tak mi v jejich písních ta "poezie" chyběla. 
Samotná kapela HIM, začala hrát asi ve 21:15 a myslím si, že jejich koncert byl velmi povedený. Nebyla to žádná pompézní show, ale na to jsme od HIM už zvyklí. Všechny písně byly zazpívané procítěně, jak to Ville vážně umí a celá Lucerna zpívala všechny hity s ním. Na seznamu skladeb nechyběly novější ani ty starší písně, slyšeli jsme od Join me, mojí oblíbenou Wicked game po nejnovější All Lips Go Blue. Jedinou chybou večera bylo brzké ukončení koncertu, kdy poslední píseň kapela spustila už po hodině hraní. A jako přídavek byla pouze jedna hitovka a to Love And Death Embrace.
Bohužel fotky jsou takové, jaké jsou - bylo to foceno mobilem, ochranka kontrolovala batohy a tašky a žádný foťák nešel pronést do sálu.


 


Znáte kapelu HIM? Posloucháte ji?

8 komentářů:

  1. HIM jsem kdysi poslouchala, ale spíš okrajově. Mám hodně ráda jiné finské rockové a metalové kapely, třeba Apocalypticu (na těch jsem byla asi 6x) a Nightwish (ty jsem viděla 2x na fesťáku). A dilema "co si vzít na koncert" moc dobře znám. Obzvlášť když člověk plánuje kempovat před vchodem už od oběda, aby chytil co nejlepší místa. :D Na první Rammsteiny jsem jela stepovat k O2 aréně dokonce už v osm ráno, naprosto zbytečně, protože nás z tama po obědě vyhnali, že ještě nemají postavené hady, ať nezavazíme.
    A nejen co na sebe, ale i s sebou, abych to pronesla přes ochranku a nikde mě moc nezdrželi a já stihla dosprintovat do první řady. Ale všechno jde, když se chce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, ono pro mě byl ten výběr oblečení o to složitější, že u nás v Opavě bylo celý týden krásně a slunečno a na sobotu hlásili do Prahy 8 °C, tak jsem nevěděla, jestli je to chyba meteorologů a bude teplo nebo se tím řídit a pořádně se navlíct. Jinak co se týče tvých oblíbených kapel, tak miluju Rammsteiny, Apocalypticu taky, ale Nightwish mě moc neberou :-D no asi mám prostě radši ty charismatické zpěváky než zpěvačky :-)

      Vymazat
    2. Já právě poslouchám hodně ženských metalových kapel, ale typická unešená Nightwish fanynka jsem nikdy nebyla. :) kroužím kolem těch neklasických odnožích metalu, hlavně symphonic, folk a industrial.

      To mě může vždycky nejvíc naštvat, když všechny moje oblíbené kapely mají koncerty v chladných ročních obdobích a přes léto jezdí jen na fesťáky. Třeba ti první Rammsteini v Praze byli myslím v listopadu, takže jsme tam lapěli v zimních bundách, naštěstí nepršelo a občas i vykouklo sluníčko. Pak jsem si řekla, že na ně pojedu ještě do Ostravy, tam byli následující rok v březnu. Tak jsem si říkala "březen, pohoda, to už bude teplo". No a pak nám tam osm hodin padal nacucaný mokrý sníh na hlavu, fučelo, já měla hlavu zamotanou v dlouhé šále jak nějaká arabka, myslela jsem, že mi umrznou nohy a zařekla se, že už nikdy takhle brzo nikam čekat nepudu. No stejně jsem to nedodržela. Zachránila nás nedaleká benzínka s horkou čokoládou, tam jsme se během čekání chodili na střídačku zahřát.

      Vymazat
    3. jj to znám :-) nejlepší kapely jsou vždycky od října do března, což je v našich končinách krajně nepraktické, zvláště, když se jede na koncert přes celou republiku. Každopádně tentokrát nám i to počasí docela přálo, i když odpoledne propršelo, ale zima nebyla až tak strašná.

      Vymazat
  2. krásné věci sis koupila, hlavně ty loafers jsou boží ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou rozkošné, že? :-) po kočičích botičkách toužím fakt dlouho

      Vymazat
  3. HIM miluju, ale na koncert jsem se kvůli noční nedostala :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo mi to podle přezdívky jasné :-) já je mám fakt taky ráda a manžel taky, tak dostal ty lístky tak trochu jako dřívější dárek k narozeninám :-) jinak jsi přišla teda o super akci, fakt se mi líbili.

      Vymazat