pondělí 28. října 2013

Ziaja Bloker vs. Eucerin - souboj antiperspirantů redukujících nadměrné pocení

Hezký sváteční den Vám všem,

tak už je tady doopravdy podzim a to je pro hodně z Vás období různých společenských událostí, zejména stužkových, tanečních, začátku divadelní sezóny a vernisáží. A žádná z nás nechce mít přece na krásných společenských šatech stopy od potu. Proto dnes představím dva přípravky redukující nadměrné pocení a to Ziaja Bloker a Eucerin Intenzivní sprej proti pocení (Anti-transpirant intensive). 


Oba tyto antiperspiranty mají redukovat silné pocení, ovšem není jeden jako druhý. Který z nich souboj s potem vyhrál na plné čáře Vám řeknu za chvíli.

Ziaja Bloker (60 ml/60 Kč)

Tento antiperspirant je velmi podobný všem velmi známému Dricloru. Má se nanášet 2 - 3 dny večer před spaním na suché podpaží, kde se má nechat zaschnout a pak se teprve můžeme oblécti do pyžámek. V dalších dnech a týdnech používání stačí aplikovat 1 - 2 x týdně, podle potřeby a podle míry pocení. Tento antiperspirant se nanáší klasicky kuličkou a je bez zápachu, barviv a dokonce i bez parabenů. Cena tohoto přípravku je skvělá, kolem 60 Kč, ale s dostupností je to horší - dá se sehnat jen online nebo v malých drogériích.



Eucerin Intenzivní sprej proti pocení (30 ml/200 Kč)

V době, kdy u nás byl špatně dosupný již zmíněný Driclor, hodně lidí používalo tento sprej jako jeho náhradu. Aplikujte večer na suchou a čistou pokožku podpaží. Nechte zaschnout - může zanechat stopy na oblečení. Používejte pravidelně večer po dobu 3 dnů, dále pak obden nebo podle potřeby.  Jak už říká název, tenhle antiperspirant je ve spreji, což mi příjde jako nevýhoda při nanášení - kuličkou se člověk dostane přesně tam, kam potřebuje. Přípravek je jemně parfemovaný, jedná se o lehkou svěží vůni. Cena se pohybuje kolem 150 - 200 Kč a k sehnání by měl být v každé lékárně.


Na obalu Eucerinu není vypsané složení, tak Vám jej aspoň opíšu z internetu. Složení: Aqua, Aluminum Chlorohydrate, Aluminum Chloride, Parfum.

Teď Vám řeknu, jak si oba antiperspiranty poradily s mým pocením - nepotím se nadměrně, ale řekla bych, že spíše normálně, ale ve stresových situacích je mé podpaží zalité potem. Takže jsem potřebovala nějaký přípravek, který bych mohla používat spolu s mou oblíbenou Niveou, která na tyhle stresové situace nestačí. Jak je vidět, tak Eucerin jsem vypotřebovala téměř celý, ale výsledky jsem moc neviděla. Používala jsem jí přesně podle návodu, ale nemůžu říct, že bych měla po jeho používání podpaží suchá. Na to, že Eucerin slibuje 72 h svěžest a ochranu proti pocení, tak jsem ten efekt prostě neviděla, přišlo mi, že nejsem proti pocení více chráněná než jen s mojí Niveou. Navíc mě podpaží po Eucerinu trochu pálilo. To se Ziajou mám úplně jiné zkušenosti - hned ráno po první večerní aplikaci, při dobíhání na autobus, se mi Ziaja osvědčila. Sice jsem byla trochu zadýchaná, ale podpaží bylo suché. První tři dny jsem Ziaju aplikovala každý večer, ale teď si podpaží suché udržuju jen tím, že si Blokerem natřu podpaží max 1 týdně a to jen když si vzpomenu. Většinou ho aplikuju tak 1x za deset dní a stačí mi to. Dále musím říct, že mě vůbec na kůži nedráždí ani nesvědí a také mi vyhovuje, že je bez parfemace. A skvělá cena je už jen další plus, ale musím říct, že jsem s ním tak moc spokojená, že bych si jej koupila i za částku podstatně vyšší.

Takže za mne je vítězem Ziaja Bloker :-)

Malé srovnání Ziaji s Driclorem

Ještě si neodpustím malé porovnání s Driclorem, který jsem sice zkoušela už před pár lety, ale moc mne v té době neoslnil. Chápu, že pro lidi trpící nadměrným pocením je Driclor zázrak, ale mne při použití pálil a v intenzivní aplikaci jsem dlouho nevydržela. Přitom mi účinky nepřišly lepší než u Ziaji.

Máte nějaký typ na přípravek proti pocení ze stresu? Nebo mám zůstat věrná své Ziaje?

M.

1 komentář:

  1. pěkná recenze :)
    já používám od Rexony tento antiperspirant a s ním necítíš ani kapku potu :D
    http://www.unilever.com.au/Images/Rex-Wom-Fragrance-Coll-450x_tcm72-343527.jpg

    OdpovědětVymazat