sobota 26. října 2013

Catrice - paletka 060 Rumble In The Jungle

Ahojky,

v poslední době čtu na hodně blozích, že se holky rozhodly podstoupit říjnovou výzvu a nekoupit si za celý tento měsíc žádnou kosmetiku. Díky těmto motivačním článkům jsem se rozhodla prozkoumat také své kosmetické zásoby. A k čemu jsem dospěla? Objevila jsem plno kosmetiky, kterou jsem ještě nikdy nepoužila a to né proto, že by nebyla dobrá nebo kvalitní, ale prostě jsem na ni v té záplavě výrobků nějak pozapomněla. Takže jsem se rozhodla, že by moje utrácení mělo skončit a budu více používat i věci, které jsem nikdy nepoužívala. A prvním z nově objevených věcí je paletk čtyř očních stínů od Catrice v odstínu 060 - Rumble In The Jungle.


Když jsem tuto paletku vyhrabala ve svém toaletním stolku, docela jsem se divila, že jsem na ní zapomněla, má vážně krásné podzimní barvičky, tak je na tuto dobu ideální. Říkala jsem si, že když se jí nelíčím, že asi nebude kvalitní, ale pak jsem ji začala zkoušet a přišla jsem na to, že je vážně skvělá. 

Obal 

Tahle paletka je v klasickém průhledném obalu, jak je pro Catrice typické, s takovým tím samozavíráním, stačí víčko paletky jemně zmáčknout a ono se samo vrátí na místo a zavře se. Paletka se mi svým designem líbí, stíny jsou v ní rozděleny na dva menší a dva větší obdelníčky. Základní barvy jsou větší a ty barvy trendové jsou v menších částech paletky. Plast podle mě působí docela pevně a nerozbitně a vypadá pěkně. Není to takový ten typický laciný plast, tohle už vypadá vážně o hodně lépe.

Oční stíny - pigmentace, prašnost, výdrž

Když jsem na paletku narazila, tak jsem si říkala, že jí asi nepoužívám, protože je špatně pigmentovaná a nebarví, ale chyba lávky! Stíny stačí jen lehce nabrat a máte krásnou sytou barvu. Konzistence stínů je něco mezi máslovou a pudrovou, takový zlatý střed, ale stíny nepráší, jsou krásně pigmentované, na víčku nehrudkují ani nepruhují a s bází vydrží celý den.


Cena a dostupnost

Cena těchto Catrice paletek je myslím 104 Kč, já tu svou koupila v akci, která probíhá 2x ročně při doprodávaní starých odstínů za 55 Kč. Což je na čtyři oční stíny fakt skvělá cena. Gramáž paletky je dohromady 8 g očních stínů, kdy velké obdelníčky mají po 2,5 g a ty malé jsou o gram menší, tedy mají 1,5 g. U značky Catrice je trochu problém s dostupností - seženete pouze v drogerií Rossmann a některé výrobky jsou také na eshopu babybaby.


Celkové hodnocení – 5/5

značka: Catrice
objem: 8g
cena: 104 Kč
dostupnost: drogérie Rossmann, eshop babybaby

Osobně nechápu, proč jsem tuhle paletku vůbec nepoužívala a proč mi jen ležela v kosmetickém stolku. Vždyť je bezvadná! Tak super paletku v drogerií by jsme asi jen těžko hledali, vážně mi vyhovuje, jak velkým výběrem barev těchto paletek, tak konzistencí stínů i designem samotné paletky. Já si někdy určitě koupím nějakou další (až přečkám říjnovou výzvu :-D ). Všem vážně doporučuji.

Můžete mi doporučit nějakou fajn paletku kolem té stovky z drogérie? Takových levných pokladů není nikdy dost.

M.

8 komentářů:

  1. vypadá moc pěkně :)
    kolem stovky jsem dobrou paletku moc neviděla nebo si aspon nevzpomínám, ale bezkonkurenční je Sleek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se sleekem souhlasím, ten zbožňuju. Podle mně se Sleek může srovnávat i s o hodně dražším UD.

      Vymazat
  2. Já mám taky tuhle paletku od Catrice, jen v jiném odstínu. Psala jsem o ní a o paletce Alverde, která taky není špatná. Můžeš se podívat tady, obě jsou hodně dobré.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za radu - na článek k tobě určitě kouknu, ale na Alverde se asi nalákat nenechám. Ta značka je mi prostě nesympatická.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný odstíny,taky jsem o ní v té akci přemýšlela pro sestru, ale ta by mě hnala se zelnou a fialovou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kombinace se zdá vážně vražedná, ale dohromady tvoří skvělé duo :-)

      Vymazat
  5. JJ taky se mi líbí - jsou úplně podzimní :-)

    OdpovědětVymazat